BESCHERM MOEDER AARDE!

 

LEEF BEWUST!

 

Wat ik zelf doe om geen al te grote voetafdruk te hebben, achter te laten op deze aarde en om sociaal te leven.

 

- We zijn zeer zuinig met water, elektriciteit en licht. In de winter branden we vaak kaarsen, we douchen niet zo vaak en (bijna) altijd ultrakort, we laten apparatuur niet onnodig aanstaan en we hebben 's avonds dikwijls maar één schemerlampje aan.

 

- We scheiden het afval en sinds kort hebben we een NEE/NEE-sticker op de brievenbus, zodat we geen reclamefolders en huis- aan huisbladen meer ontvangen.

 

- Als ik ergens afval zie, raap ik het meestal op om het in de prullenbak te deponeren. Ik gooi nooit afval op de grond, of het moet een klokhuis zijn van een appel.

 

-  Het is moeilijk en vaak onmogelijk met mijn agorafobie en uitputting, maar toch pakken we zoveel mogelijk de fiets i.p.v. de auto, met name in het dorp (naar de bibliotheek, de winkel, het milieupark).

 

- We kopen voor onszelf vrijwel altijd alleen spullen en kleding (de kinderen krijgen WEL soms een overbodige extra) als het bestaande echt versleten en kapot is. We hebben nog onze eerste meubels en tv en we dragen sommige kleren, die nog als nieuw zijn, al 15 jaar.

 

- Ik geef meestal iets aan straatmuzikanten, zwervers en aan (gehandicapte) bedelaars. Niet alleen wat geld of snoep, maar met name een glimlach, een woordje en een vriendelijke, respectvolle begroeting en wensgroet. Ik geef daarentegen NOOIT aan goede doelen en al zeker niet als ze aan de deur komen.

 

- Ik ben orgaan- en weefseldonor. De wetenschap mag mijn lijf ook 'hebben'.

 

- We stemmen op sociale politieke partijen, ook toen ik het breed had. Mijn voorkeur gaat nu uit naar de Partij voor de Dieren. Die hebben een groen, menselijk, sociaal en milieuvriendelijk partijprogramma. De SP is ook een optie.

 

-  Meestal probeer ik hoffelijk te zijn in het verkeer en in het wandelverkeer in de stad: mensen voor laten gaan, een vriendelijke begroeting en deuren voor mensen openhouden (wordt lang niet altijd gewaardeerd).

 

Maar ook wij consumeren, rijden en vliegen teveel en (veel) te vaak. Gemakzucht. Luxegewoonte. Ook wij doen natuurlijk wel eens onvriendelijk, asociaal en milieu-onvriendelijk. Echter, de meeste mensen lijken helemaal NIETS te doen om rekening te houden met de natuur, het milieu, de toekomst van onze volgende generaties en met de medemens.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb