BEWAPEN JEZELF!

 

Alles in de natuur en dus ook in ons leven (wij allen en tesamen ZIJN natuurverschijnselen) draait om kracht en vitaliteit.

 

Je dient zo sterk mogelijk te worden of te zijn, want het leven is een constante aanval op je geluk, gemoedsrust, vrede, zorgeloosheid en gezondheid.

 

Wie niet sterk is, valt af. Echter, wie zich vitaal, opgetogen, monter, blij en gelukkig voelt, kan de hele wereld aan. Dus zorg dat je lekker in je vel zit!

 

In dit leven moet je zwaar beveiligd en bewapend zijn om alle gevaren te kunnen overleven.

 

Welke wapens we onder andere in ons holster moeten meedragen?

* Humor/Lachen

* Spelen

* Erotiek

* Relativeren

* Lust

* Liefde

* De Natuur

* Zon

* Ontspanning

* Plezier

* Genieten

* Relativeringsvermogen

* Veerkracht

* Gezonde voeding en drank

* Zuurstof

* Hygiëne

* Ritme en Regelmaat

* Volharding

* Vergeving

* Frisse buitenlucht/Beweging in frisse buitenlucht

* Zelfdiscipline

* Tevredenheid

* Hulp van anderen.

 

Al deze wapens moeten we in ons arsenaal hebben en al deze wapens moeten we goed verzorgen en regelmatig gebruiken, zodat ze niet roesten.

 

Wie verzwakt raakt, zal worden gepakt. De pech ruikt bloed en de tegenstanders pakken eerst de zwaksten. Net als bij alle andere dieren.

 

Daarom is het zaak om jezelf en elkaar van zoveel mogelijk positieve prikkels te voorzien om jezelf te bewapenen en te beveiligen.

 

Doe de dingen en stem je af op dingen en mensen die je energie geven, waaraan en aan wie je plezier beleeft. GA OP ZOEK NAAR ACCU-OPLAADPUNTEN, in en buiten jezelf!!!!

 

Zorg dat die batterij opgeladen blijft. Juist bij tegenslagen. Want nogmaals, je moet je voortdurend wapenen tegen nieuwe tegenslagen (en wie sterk is, kan er zijn voor een ander/naaste in nood).

 

Zorg dat je sterk bent als er weer eens zulk verschrikkelijk onheil op je pad komt. Niemand heeft iets aan een verzwakt iemand, jijzelf al zeker niet. (Zwakkelingen bestaan niet, wel geknakte, gedemotiveerde en verzwakte individuen).

 

Het leven an sich is niet bedoeld om gelukkig te zijn. Het leven/de natuur is simpelweg een survival of the fittest en het is wél zo dat je fit bent of meer aan kunt als je gelukkiger bent.

 

Het leven is keihard en het leven zorgt steeds weer voor nieuwe problemen. Het leven voert voortdurend oorlog met ons. Het leven wil ons dood, ziek en bedroefd maken. Daarom moeten we leren vechten. Vechten met positieve wapens, zoals hierboven puntsgewijs benoemd.

 

Hou de accu opgeladen. Ga creatief op zoek naar genot, lust, plezier, rust, ontspanning, liefde en spel. Ook als je weinig geld hebt, juist als alles tegenzit.

 

Doe wat je goed doet. Maak het jezelf (en je naasten) zoveel mogelijk naar de zin, vooral als je een lief en aardig mens bent. Verwen jezelf (en elkaar) zo vaak mogelijk extra.

 

Pak (solo en samen) wat je pakken kunt (aan mooie momenten). En laat je niet ontmoedigen door de aanvallen en tegenslagen. Het leven is nou eenmaal een gevecht van leven op dood.

 

Leer (terug) te vechten en (terug en je slag) te slaan! Niet met agressie (want agressie verzwakt je en verbittert je), maar met levenslust!

 

HET GAAT OM WAPENS DIE NIET KUNNEN DODEN, MAAR DIE JE HELPEN OM TE OVERLEVEN!

 

www.rolanddanckaert.nl

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb