DE GELUKKIGE HUISMAN

 

Nog nooit was ik zo blij met mijn rol in het leven als heden als huisman. Als huisvader ben ik een leukere papa voor zoon en dochter en een betere echtgenoot voor vrouwlief die het overigens heerlijk vindt om een huisman (kok/chauffeur/poetser/tuinman/speelmaatje voor de kinderen/afwasser/laundryman) in huis te hebben! En ik heb genoeg tijd, interesse, aandacht en energie over om te luisteren naar en iets leuks te doen met mijn huisgenoten! Ideaal!  

 

Als betaalde arbeider was ik nooit waardevoller en gelukkiger dan nu als huisman! Integendeel!

 

Natuurlijk is het heerlijk om betaald werk te verrichten en om leuke collega's te hebben, maar als het je niet (meer) is gegeven om mee te doen in het betaalde maatschappelijke verkeer en als je sollicitaties en initiatieven op niks uitlopen, dan moet je je neerleggen bij je rol. Ook dan kun je je nog zeker nuttig maken en voelen!

 

In deze tijd word je door veel mensen en de maatschappij bijna alleen nog afgemeten aan en gewaardeerd vanwege je maatschappelijke status (inclusief hoogte van je salaris, je gezondheid en de 'belangrijkheid' van je functie), maar ik voel me ook als huisman heel erg goed (en mijn gezin eveneens). Het huismanschap is me op het lijf geschreven, het past me als een maatpak. Ik vind het zalig om te koken en niet erg om te wassen, te strijken en te poetsen.

 

Het nadeel is het vele alleen-zijn overdag en het gemis van leuke collega's. Maar ik krijg mijn tijd goed om. Als gepassioneerd weblogger ben ik mijn eigen hoofd- en eindredacteur en mijn eigen reporter. Ik ben wat dat betreft VRIJ!

 

Kijk voor mijn artikelen (diverse onderwerpen en diverse schrijfstijlen) eens op www.rolanddanckaert.bloggertje.nl en op www.rdanckaert.wordpress.com. Ik schrijf/blog onder andere over vakanties en vakantieplekken, seks, romantiek, ontroering, wijsheid, spiritualiteit, politiek, tv, filosofie, gevoelens, meningen, gedachten, humor, de levensstrijd, de levenslust en sport.

 

 

 

Met huishoudelijke groet,

 

Roland J.M. Danckaert.

Maak jouw eigen website met JouwWeb