ENERGIEVERBRUIK

 

Alles is energie en draait om energie.

 

Een mens is net een auto. Je moet (bij)tanken, je verbruikt brandstof, soms moet je afremmen of juist gas geven, je moet rustig optrekken, je hebt onderhoudsbeurten nodig, op gezette tijden moet je naar de monteur, je moet het stuur zelf in de hand houden en je dient je eigen koers te bepalen, je dient je te houden aan regels, je moet je aanpassen aan de omstandigheden en ga zo maar door...

 

Energieverbruik. Brandstofverbruik...

 

Een mens heeft:

 

- mentale energie.

 

- lichamelijke energie.

 

- emotionele energie.

 

- seksuele energie.

 

- spirituele energie.

 

Al deze energieën dienen we zo verstandig en zo goed mogelijk aan te wenden.

 

Belangrijk in deze zijn tevens: je op al deze energiefronten kunnen UITLEVEN en kunnen AFREAGEREN en het hebben van UITLAATKLEPPEN en AFLEIDING. 

 

Al deze energieën hebben dus een gezonde uitlaatklep nodig, en ze moeten verbruikt, opgeladen en bijgetankt worden.

 

Maar ze dienen eveneens regelmatig afgeremd en in toom gehouden te worden, zodat we niet botsen. Rijden we in een te hoge of juist in een te lage versnelling en te lang op dezelfde set banden, dan krijgen we problemen.

 

Denken we teveel, dan krijgen we psychische en psychosomatische stoornissen, plegen we roofbouw op ons lichaam dan wordt ons lijf ziek, worden we emotioneel overbelast dan ontstaan er problemen op alle fronten van het leven, richten we onze interesse en aandacht alleen op het religieuze en spirituele dan worden we te fanatiek en dan zijn we geen aards mens meer en als we alleen maar bezig zijn met vrijen of neuken, dan worden we oversekst en seksverslaafd.

 

Een goede balans (tussen al deze energieën) is noodzakelijk. ZE HOUDEN ELKAAR IN BALANS ALS HET GOED IS, ALS DE BALANS VAN IEDERE ENERGIE APART GOED IS!

 

Als we alleen maar bezig zijn met bijvoorbeeld seksuele energie, dan is dat niet goed. De andere energieën worden dan te weinig aangewend en de seksuele energie teveel.

 

Ga altijd na wat je zelf kan doen om je situatie, mentaliteit, houding, gezondheid en leven te verbeteren.

 

Ga veel naar buiten, beweeg, geniet, ontspan, eet normaal maar gezond, neem tijd voor jezelf, doe eens niks, sport, puzzel, wandel, ren, werk, lach, huil, bezin, denk, doe en feest!

 

Neem en zet kleine stapjes. Met 1 stap tegelijk kom je verder dan wanneer je in allerijl je einddoel wilt bereiken. Doe het rustig, dan hou je het langer uit en vol.

 

Kijk niet te ver vooruit, want dan kan de weg te lang lijken en dan zakt de moed je in de schoenen. STAP VOOR STAP!

 

NU, kijk wat je NU kan en moet doen, kijk niet alsmaar naar morgen of naar over een jaar.

 

Succes met het op peil brengen of houden van je energiehuishouding.

 

Liefs,

Roland Danckaert.