HET IS ZOALS HET IS

 

De natuur bestaat uit yin en yang. Alles heeft een tegenstelling en in alles zit de tegenstelling van zichzelf. Dat is nou eenmaal zo.

 


Dan kun je je gaan afvragen WAAROM dat zo is, maar dat heeft geen zin. Je kan gaan proberen om dat rationeel of met spiritualiteit en/of met religie te gaan verklaren, maar ook dat is onzin. Het is gewoon zoals het is. Let it be.

 

Het enige wat je moet weten, is dat er blijkbaar twee machten zijn, buiten jou en IN jezelf: het goede en het kwade, en heel veel tinten grijs daar tussenin.

 


Het is dus zaak te kiezen voor het positieve, voor het goede. Voor vertrouwen, hoop op betere tijden en op vooruitgang, geloof dat het goed kan komen, voor liefde, voor vergeving, voor humor en voor plezier in plaats van voor wraak, wrok, haat, ruzie en oorlog, alles verterende jaloezie en overdaad.

 

 

Waarom het zo is, dat er twee machten zijn, is een zinloze vraag. Het is gewoon zoals het is. Een bloem is een bloem, omdat het nou eenmaal een bloem is, klaar uit. Het verder niet over hebben.

 

Leef je leven op een zo positief mogelijke manier! Vecht tegen de verleidingen van het negatieve zoals haat en zelfmedelijden, ook in jezelf. Hanteer het positieve!

 

Echter, in ieder mens zit ook iets negatiefs en dat is niet erg (het is menselijk en het kan niet anders), zolang men maar probeert om zich niet in de verleidingen van het negatieve te verliezen.

 

En vergeet vooral niet het positieve ter hand te blijven nemen! Ook al is het nog zo donker: blijf knokken, kijk niet om, maar probeer er iedere dag opnieuw het beste van te maken.

 

Blijf geloven in en hopen op betere en gelukkigere tijden. Het is mogelijk! YES, YOU CAN!!!!

 

Misschien kun je niet genezen of word je niet rijk en beroemd, maar kun je wél een fijner leven krijgen en zelf beter leren omgaan met tegenslagen!

 

Tegenslagen helpen je dikwijls vooruit als je hun lessen wilt zien en leren!