LICHTPUNTJES

 

Je hebt in dat immens donkere universum maar 1 Lichtpuntje nodig om je naar en op te richten. Afgezien van het duister, is er altijd wel een puntje licht, hoop, schoonheid of liefde.

 

Zoek naar het mooie, naar het fijne, naar het goede, juist als het je tegenzit. En beleef het, alleen en/of samen!

 

Je hebt maar 1 Vallende Ster nodig om een wens te mogen doen...

 

En als het ene Lichtpuntje dooft, dan is er altijd wel een ander Lichtpuntje waar je je hoop uit kan halen.

 

Huilen en klagen luchten op en maken daarna het lachen weer mogelijk of makkelijker. Positief zijn, houdt niet in dat je je ogen sluit voor de pijn en voor wat verbetering behoeft.

 

Zet nochtans achter de komma - als het kan - iets hoopvols: het leven is zwaar, maar ook interessant en zelfs bloedmooi.

 

Sta positief in het leven. Denk regelmatig aan wat goed, fijn en leuk is/was. Verzorg je ziel goed (doe leuke dingen, zoek ontspanning, werk, verken en bewaak je grenzen en heb lief!), zodat je ziel bij je wil zijn en andere mensen graag bij jou zijn.

 

Positief zijn, probeer ik ook te praktiseren. Ik heb veel meegemaakt en net als ieder ander veel leed op mijn dak gekregen (en soms zelf veroorzaakt - tegen wil en dank), maar ik heb juist door dat leed veel groei mogen doormaken waardoor ik meer kan genieten van het geluk, andere mensen en situaties beter kan begrijpen en weerbaarder ben als het tegenzit (door tegenslag word je creatiever, worden je potentie en vermogens aangesproken).

 

Ik ben tevreden met wat en wie ik heb, met hoe ik me heb kunnen ontwikkelen. Met wie ik ben. Ik heb zoveel overwinningen behaald op mijzelf!

 

Ik ben een goed mens, een leuke vader, een lieve echtgenoot, een behendige schrijver, een interessante amateurfilosoof en een inspirerend, wijs, humorvol, creatief en aantrekkelijk persoon.

 

Ik schrijf het bovenstaande niet uit eigendunk en uit arrogantie of om op te scheppen - ik ben juist bescheiden, enigszins verlegen en onzeker - maar ik wil aantonen dat het goed is om eens je goede kanten te belichten (en als je kritisch bent op jezelf en het uiterste van jezelf vergt, dan mag - nee dan MOET - dat beslist). Ook je positieve karaktertrekken zijn LICHTPUNTJES!

 

Ik heb de vrouw gevonden die bij mij past - zij is meer mijzelf dan ik, zo'n tweelingziel is zij - we hebben samen de kinderen gekregen die we ons wensten (en zij zijn bloedmooie, fantastische, lieve, talentvolle wezens) en we hebben samen heel veel van de wereld gezien, echte paradijsjes bewonderd. Ik heb wondergenezingen beleefd, met indianen gedanst, de mooiste bergen en watervallen van dichtbij gezien en heel veel inspiratie en kennis gehaald uit het werk van anderen.

 

Ik heb mijn dromen geleefd: ik ben journalist geweest (wilde ik altijd worden!), heb boeken geschreven/in eigen beheer uitgegeven, enkele idolen ontmoet (ge├»nterviewd) en heb reeds bijna alles ervaren wat ik ooit wilde ervaren (en ik wil nog veel meer ervaren).

 

Blij ben ik dat ik het werk van inspirerende mensen heb leren kennen, zoals van Ghandi, John Lennon, Mozart, Martin Luther King, Charles Darwin, Michael Moore en Nelson Mandela.

 

Al 45 jaar leef ik en ik ben er nog steeds. En nog steeds ben ik verwonderd over De Magie, over Het Wonder, over Het Mysterie. Als geen ander (nou ja!) kan ik genieten van schoonheid en van ontroering, van de kleine dagelijkse genotjes en van het grote geluk.

 

Heel veel waarde hecht ik aan de hechte familieband met mijn twee oudere zussen en hun gezinnetjes en met mijn moeder en schoonouders. We kunnen allemaal heel erg goed met elkaar opschieten (overal is wel eens wat, maar het wordt ook weer opgelost) en we hebben het doorgaans heel gezellig met elkaar. Dat is goud waard. 

 

We wonen in een bescheiden maar buitengewoon kleurrijk en gezellig huisje in een vredevol, groen dorp, we hebben een betrouwbare auto en genoeg eten om onze maag mee te vullen.

 

Afgezien van de ellende, heb ik heel veel geluk (gehad)!

 

LICHTPUNTJES!

Maak jouw eigen website met JouwWeb