SOLIDARITEIT

 

Wat ons bindt, is dat we allemaal uniek zijn en in hetzelfde schuitje zitten tussen verwekt en geboren worden en doodgaan. Dat we allemaal van elkaar verschillen (en toch ook gelijk zijn), is onze grootste en mooiste overeenkomst.

 

Solidariteit is daarom heel belangrijk. Dat we elkaar helpen en niet - nooit - laten vallen. Onvoorwaardelijke steun. Samen 1 vuist maken. Voor ELKAAR door het vuur gaan. Knokken voor elkaar. Want we zijn allemaal broeders en zusters van elkaar, lotgenoten, aardegenoten, planeetgenoten, soortgenoten.

 

Het gaat erom dat we de ander ook iets GUNNEN! En in vrede laten bestaan. Je kan niet met iedereen een goede verstandhouding hebben, maar laat elkaar dan in elk geval met rust!

 

SOLIDARITEIT!

 

Maar dan moet wel het doel goed zijn waarnaar we samen streven. Solidariteit alleen is niet genoeg. In de Tweede Wereldoorlog waren heel veel Duitsers solidair met elkaar, maar dat was een funeste soort solidariteit.

 

Als we op een goede manier solidair zijn met elkaar, dan willen we dat de ander het ook goed heeft of beter krijgt!

 

Dan luisteren we naar elkaar, dan willen we elkaar begrijpen en dan werken we ernaar toe dat de kloof tussen arm en rijk niet te groot is en dat inkomensverschillen niet belachelijk groot zijn. Als we op een juiste manier solidair zijn, dan is het algemeen belang net zo belangrijk als ons eigenbelang. Dan is de lange termijn net zo belangrijk als de korte termijn! We willen toch ook zorgen voor de komende generaties?! Zij komen voort uit ons, door ons! Zij willen ook op een leefbare planeet wonen, net als wij!

 

Als we solidair zijn op een goede wijze die Jezus, Boeddha, Shiva, De Zon en Mohammed trots zou maken, dan zorgen we niet alleen goed voor ALLE andere mensen (en niet alleen voor onszelf en voor ons EIGEN groepje), maar ook voor de natuur (ons voedsel!) en voor alles wat leeft en dat is, inclusief de 'dode' dingen.

 

Aan solidariteit moeten dus wel een altru├»stische instelling en de juiste prioriteiten gekoppeld zijn! Jij had ieder ander mens kunnen zijn! Ieder ander mens wil net als jij (lang) leven, gelukkig zijn, het goed hebben en waardering krijgen.

 

Het CDA en de VVD zijn dikwijls solidair met elkaar (hun kracht is dat ze meestal 1 front vormen), maar hun soort neo-liberale solidariteit is de doodsteek voor een sociale, democratische, hulpvaardige, homogene, intelligente en solidaire samenleving!

 

Mijn stemadvies: SP, PARTIJ VOOR DE DIEREN OF PVDA. OOK DE CHRISTEN UNIE IS ENIGSZINS SOCIAALVOELEND en INTELLIGENT.

 

Stem wijzer! En spit vooraf alle partijprogramma's grondig door (neem er de tijd voor)!