WORDT DE MENS E.T.?

 

MIJN VOORSPELLINGEN...

 

Reeds als 12-jarige jongen (het was toen 1979) voorspelde ik (aan moeders) dat de mens ooit commerciĆ«le reizen zou gaan maken naar de Maan. Ik ben, nu ik dit schrijf, 45 jaar en het is geen verre toekomstmuziek meer. Ik heb gelijk gehad. Ik heb het destijds goed voorzien. Dat is overigens geen verdienste. Gewoon een kwestie van logisch nadenken en van aangeboren en door groei en strijd verder ontwikkelde emotionele intelligentie.

 

Eerst heeft de mensheid Moeder Aarde misbruikt en verkracht (nog volop in gang!) en straks gaan we 'lekker' knoeien in de ruimte.

 

We maken alles dood, gebruiken alles op en misbruiken alles en iedereen (sociaal, maatschappelijk, politiek, economisch en als mens) om zelf in leven te blijven.

 

We zijn met veel teveel mensen. We belasten en vervuilen de planeet en daarmee ONS ecosysteem en ONZE planeet heel erg en miljarden mensen hebben op geen enkel vlak een menswaardig bestaan.

 

Niet dat het niet mogelijk zou zijn voor hen om een menswaardig leven te hebben, maar sommige mensen geven liever 100 miljoen dollar uit aan een ruimtereis in 2017 dan aan het NU voeden van 100 miljoen hongerige buiken.

Bovendien maken we liever NU winst door te knoeien met voedsel dan dat we kleinschalig en dicht bij huis en haard schoon, gevarieerd en eerlijk voedsel produceren/verbouwen, goed voor de aarde, voor het milieu, voor de dieren en voor ons en voor onze volgende generaties.

 

We doen alsof we allemaal vijanden, concurrenten en vreemden zijn van en voor elkaar, maar we zijn juist allemaal aardebewoners, soortgenoten en dus lotgenoten, broeders en zusters van elkaar. SAMEN! Helaas is de loyaliteit naar elkaar toe, maar ook naar de toekomstige generaties en naar Moeder Aarde toe ver te zoeken...

 

Later in mijn leven, zo ongeveer in 2009, voorspelde ik dat de mens zal evolueren tot ruimtewezen. Vraag me niet hoe, want ik heb geen verstand van medische zaken en van techniek en ik ben geen wetenschapper, maar ik heb sinds die tijd het gevoel dat wijzelf ooit de ruimtewezens worden die wij in science fiction-films laten zien. Die films zijn eigenlijk een voorproefje van wat en wie wij worden. Het leven op andere planeten gaat (ook) van/door onszelf komen...

 

Tot dusver hebben de migraties van mensen alleen op onze planeet Moeder Aarde plaatsgevonden, maar de mens is steeds mobieler geworden en zelfs in staat om in de ruimte te reizen. Over een paar honderd jaar is het vliegtuig volledig uit de mode, een ouderwets ding, en we verplaatsen ons dan liever per ruimteschotel naar en/of door hele verre oorden.

Immers, de migratie zal zich gaan verplaatsen naar (andere) gebieden in ons melkwegstelsel. We zullen dan anders gaan eten, we zullen weer lichter en kleiner worden, we zullen op een andere manier in onze zuurstof (moeten) gaan voorzien... Ons lichaam zal stilaan veranderen.

 

De mens wordt dus zelf E.T.!

 

Nogmaals, hoe en wat precies, daar heb ik geen kijk op. Maar het gaat gebeuren en het is al aan het gebeuren.

 

Onze aarde zal waarschijnlijk ooit niet meer bewoonbaar en leefbaar zijn voor ons mensen. Dan zullen we het, als dat kan, buiten onze aarde moeten gaan zoeken om te kunnen overleven.

 

Ooit zal de mens vermoedelijk uitsterven. De zon gaat ooit dood, dus het hele leven zal ooit wel uitsterven. 

Maar waarom zou het daarna niet weer opnieuw kunnen beginnen? De niet-stoffelijke energiekern blijft wellicht WEL eeuwig bestaan. Misschien zijn we al aan de zoveelste cyclus bezig! Misschien zijn er duizenden miljarden jaren terug dit soort beschavingen geweest, totdat de dood van bijna alles aan bijna alles een einde maakte... Wie zal het zeggen?!

 

Maar zover wil ik (nog) niet gaan. Ik wil me ertoe beperken dat de mens zal evolueren tot ruimtewezen. Dat is alles wat ik kwijt wilde hierover! Een kwestie van analyseren en van logische conclusies trekken. Er is niets paranormaals aan!